Member Case: Unilever inspireert via unieke cross channel campagne

kookinuwkot.png

Tijdens de lockdown-weken kon het best een uitdaging zijn om variatie in het weekmenu te brengen. Unilever verplaatste zich in de consument en besliste om de thuisblijvers een handje te helpen. Hoe? Op zeer korte tijd creëerden ze een #kookinuwkot receptenbingo. Het concept: 200 influencers ontvingen thuis een pakket met bijhorende recepten om creatief mee aan de slag te gaan. En dat het gewerkt heeft!

Het unieke aan deze campagne is dat verschillende merken van Unilever samen werden ingeschakeld: alom bekende producten zoals Knorr en Zwan, maar ook recent gelanceerde merken Hellmann’s, De Vegetarische Slager en de Aziatische producten van Conimex.

De foodies werden uitgedaagd om deel te nemen aan de challenge en hun ‘chefkot’ kunsten te tonen. Moslim-influencers ontvingen een aangepast pakket tijdens de Ramadam.

Gea Massy, Senior Brand Manager Unilever, licht toe:

“Deze campagne is een zogenaamde ‘full funnel’ campagne waarbij je in elke fase van de journey relevant bent als merk en hier ook de juiste kanalen en middelen inzet om je doelgroep te bereiken. Via DPG Media hebben we samengewerkt met zorgvuldig gekozen influencers en ook ingezet op native content, zowel online als offline met bv. hln.be en Nina. In het Zuiden hebben we samengewerkt met IP en hebben we een sponsorship aangegaan met het programma “Belges à Domicile” waarin Julien Lapraille de Belgen thuis inspireert met lekkere recepten met onze merken. Uiteraard werd het verhaal ook versterkt met een social media plan vanuit de merken zelf.”

Valérie Morfitis, Head of Media & Digital Transformation bij Unilever:

“Eén van de specifieke uitdagingen van deze campagne was erover te waken dat de brand safety gegarandeerd werd. We wilden immers vermijden dat onze kookinspiratie-content geassocieerd werd met artikels over de Coronacrisis, een serieuze uitdaging gezien de overvloed aan content op de digitale kanalen in deze periode. We blikken tevreden terug en, hoewel we nog niet alle resultaten binnen hebben, weten we nu al dat de opzet geslaagd is. Ik denk zelfs dat we een nieuwe impuls hebben kunnen geven aan de kookgewoontes van de mensen.
Een mooi voorbeeld van een geslaagd partnership tussen adverteerder, mediapartners en bureau’s, zowel wat media als wat creatie en uitwerking betreft. Met dank aan Mindshare, Duval Guillaume, DPG Media, IP, Two is a crowd en Demonstr8.”

Heeft uw bedrijf ook een opvallende campagne bedacht die u graag met uw collega-merkenbouwers wil delen? Laat het ons weten via e-mail naar Kristin Hannon (kristin@ubabelgium.be), Sales & Loyalty Manager UBA.

Content