Member Case: Securex spoort medewerkers aan om sportief uit hun kot te komen

THEY MOVED AGAINST THE CORONAVIRUS.png

Elk jaar lopen zo’n 50-tal werknemers van Securex mee met de 20 km van Brussel. Samen bewegen voor het goede doel is een goede gewoonte bij Securex. Maar door de coronacrisis werd de 20 km van Brussel afgelast. Om de goede gewoonte ook dit jaar te kunnen aanhouden, werd beroep gedaan op de Securex Stichting, in partnership met Rikolto, het vroeger Vredeseilanden, voor een creatief alternatief.

De Securex Stichting ondersteunt initiatieven die mensen integreren op de arbeidsmarkt. Tijdens de coronacrisis werden net die mensen extra hard getroffen.

Securex besliste om samen met partner Rikolto een project te steunen dat gelinkt is aan de coronacrisis en tegelijk een leuke activiteit aan te bieden.

Elke Securex-medewerker werd uitgenodigd om op 31 mei, de dag dat de 20 km initieel gepland was,  ‘sportief uit zijn kot te komen’. Alle alternatieve vormen van beweging en afstand telden mee: wandelen, fietsen, rolschaatsen en het mocht ook minder dan 20 km zijn. Je kon ook meedoen vanaf je voordeur, dus van eender welke plek in België. Voor elke registratie van een Securex-medewerker schonk de Securex Stichting 15 euro aan de vereniging Robin Food. Via haar project FoodHeroes ondersteunt die families die in moeilijkheden verkeren als gevolg van de huidige coronacrisis.

Securex sportievelingen werden uitgenodigd om een foto te posten met #MoveForFoodheroes. Het initiatief zorgde voor een unieke employee experience en maar liefst 130 mensen namen deel.

Naast de vereniging Robin Food, ondersteunde Securex ook acties ten voordele van de ziekenhuizen en #horecacomeback. Trouw aan hun missie: het helpen van mensen en organisaties om succes te boeken.

Heeft uw bedrijf ook een opvallende campagne bedacht die u graag met uw collega-merkenbouwers wil delen? Laat het ons weten via e-mail naar Kristin Hannon (kristin@ubabelgium.be), Sales & Loyalty Manager UBA.

Employer branding