Wat is een Sender Score?

sender score.jpg

Een 'Sender Score' of afzenderscore is een reputatie-beoordeling voor elk IP-adres van een uitgaande mailserver. Mailservers controleren de Sender Score om te beslissen wat ze met de e-mails van die afzender doen en of ze de mails al dan niet als spam classificeren.

De Sender Score kan variëren tussen 0 en 100, waarbij 0 zeer slecht en 100 zeer goed is. De score geeft de procentuele rangorde aan ten opzichte van andere IP-adressen. Hoe hoger de Sender Score, hoe groter de kans dat de mail door een ISP wordt geaccepteerd en bij de beoogde ontvanger wordt afgeleverd. Hoe lager de Sender Score van een IP-adres, hoe groter de kans dat een ISP en anti-spam systeen de mail zullen weigeren of filteren. 
Om de Sender Score te bepalen scant het bedrijf Return Path de gegevens van de mailboxen op basis van het IP-adres. Zij registreren o.a. hoeveel mensen zich afmelden, hoeveel mensen een e-mail als spam rapporteren, volume, externe reputatie (blacklists en whitelists), enzovoort. De score verandert in de loop van de tijd op basis van reacties van gebruikers.

Research & Insights