Wat zijn Second-Party Data?

Second-party-data-ubajpg.jpg

Second-Party Data zijn in wezen de First-Party Data van andere bedrijven, die zij rechtstreeks bij hun publiek verzamelen. Ze kunnen u meer vertellen over hun activiteit op websites, apps en social media, hun in-store aankopen, hun antwoorden op vragenlijsten enz.

Als een potentiële zakenpartner data verzamelt die hij met u wilt delen, worden dat uw Second-Party Data. Die data kunt u vervolgens gebruiken om doelgroepen te targeten of om uw eigen database uit te breiden.

Het verschil is dat u dankzij die data met andere ogen naar uw eigen klanten kijkt. Omdat een andere organisatie de data verstrekt, ontwaart u misschien trends of patronen die u over het hoofd had gezien bij de analyse van uw First-Party Data.

Second-Party Data zijn op dat gebied beter dan Third-Party Data, omdat het First-Party Data zijn die met de toestemming van de gebruiker werden verzameld. De koper is zich er in deze fase van bewust hoe de data verzameld werden en welk niveau van toestemming de gebruiker initieel had gegeven.

Data & Technology Research & Insights