Top 10 van de krachtigste Belgische merken, studie van Kantar

Strong.jpg

Tijdens een webinar presenteerde Kantar het Belgische gedeelte van zijn Brandz-studie. Die evalueert de kracht van merken aan de hand van drie criteria - Meaningful, Different en Salient. De Belgische top 10 wordt aangevoerd door Google, vóór vier lokale merken: Côte d'Or, Proximus, Jupiler en Colruyt. Netflix, YouTube, McDonald's, Telenet en - verrassend genoeg - de Belgische 'frituur' vervolledigen de top 10. 

Top 10 BrandZ Kantar
In de top 30 staan ook 10 Belgische merken of ten minste merken van Belgische oorsprong.
Top 30 BrandZ Kantar
BrandZ Kantar 
Van deze merken wordt de generieke 'frituur' het meest vertrouwd en het meest gewaardeerd door de Belgen, vóór Google, Netflix, Côte d'Or, YouTube, Argenta en Colruyt (ex aequo); in termen van differentiatie springt Tesla eruit, vóór Pierre Marcolini, Netflix, Bio Planet (Colruyt Group), YouTube en Google; en ten slotte, in termen van merkrelevantie, komen Jupiler en Côte d'Or als beste uit de bus, vóór McDo, Google, Facebook en Proximus.
   
Kantar merkt ook op dat, in vergelijking met het gemiddelde van zijn Brandz-studies, de krachtigste Belgische merken beter presteren op de criteria Meaningful en Salient.

Documenten

Research & Insights