Wat is Mobile Wallet Marketing?

Mobile-Wallet-Marketing.jpg

Mobile wallets zijn vrij recente betaalmiddelen. Ze bestaan nog maar zo'n tien jaar. Het zijn digitale applicaties zoals Google Pay en Apple Pay, die uw betaalgegevens op een mobiel apparaat bewaren. Ze slaan de kaartgegevens, coupons, tickets enz. van de gebruiker centraal op zodat die er overal makkelijk digitaal mee kan betalen.

Zo ontstaat een ecosysteem voor transacties tussen handelaars, klanten en banken. Mobile wallets zijn supereenvoudig in gebruik, wat aan de basis ligt van hun onwaarschijnlijke populariteit.

Mobile wallet marketing verwijst naar de inspanningen om aan mobiele klantenbinding te doen met behulp van gepersonaliseerde klantenkaarten en tickets. Het is een efficiënt marketingkanaal, want klanten hoeven geen andere apps te installeren of berichten te activeren.

De bouwstenen van mobile wallet marketing:

 1. Meldingen
  U kunt allerlei alerts of meldingen gebruiken zoals sms'jes en meldingen op het vergrendelscherm om gebruikers te informeren over nieuwe producten.
 2. Cashback
  Een van de redenen waarom mobile wallets zo geliefd zijn, is de cashbackoptie, waarmee gebruikers geld besparen dat ze vervolgens in een nieuwe aankoop kunnen investeren.
 3. Coupons en vouchers
  Financiële dienstverleners en handelaars kunnen gepersonaliseerde coupons en vouchers maken en die naar de telefoon van een klant sturen.
 4. Geolocalisatie
  Mobile wallets bieden u ook de mogelijkheid om locatiegebaseerde meldingen naar klanten te sturen met informatie over promoties in hun buurt.
 5. Gepersonaliseerde beleving met Advanced Analytics

Mobile wallets kunnen handig ingezet worden om gegevens en klanteninzichten te verzamelen en op die manier de feeds van de gebruikers te verbeteren.

Data & Technology