Wat is Location Intelligence?

Location-Intelligence.jpg

'Location Intelligence' is een term die steeds meer aan belang wint in de marketing. Consumenten eisen immers pertinentere content en aanbiedingen. 

Algemeen gezien is geo-intelligentie een soort van intelligentie die uitgaat van fysieke plaatsen die consumenten bezoeken.

Een bedrijf dat aan geo-intelligentie doet, verzamelt gegevens bijvoorbeeld door middel van de mobiele toestellen van consumenten, met hun toestemming. Het gaat dan onder andere om volgende gegevens, die ook wel geolokalisatiegegevens worden genoemd:

  • een Mobile Advertising ID of MAID dat het mobiele toestel identificeert zonder persoonlijke identificatiegegevens te verzamelen of te delen;
  • onlangs bezochte commerciële plaatsen zoals winkels, restaurants of entertainmentlocaties;
  • timestamps en gegevens op de toestellen.

Geolokalisatiegegevens worden enkel verzameld van mobiele toestellen die hun toestemming hebben gegeven om die gegevens te delen. Ze worden dan doorgegeven aan geolokalisatiebedrijven die werken met de strengste privacyregels om de gegevens te pseudonimiseren.

Geolokalisatie kan bedrijven helpen om nieuwe informatie over hun eigen consumenten, die van hun concurrenten en mogelijk nieuwe doelpublieken te ontdekken. Daarna kunnen ze die gegevens gebruiken om hun klanten een betere ervaring aan te bieden, met inbegrip van nieuwe producten en aanbiedingen op maat. Want dat is wat klanten tegenwoordig zelf ook verwachten.

Data & Technology