UBA Trends Day: Trends in Tech. Understanding the Macro Shifts

BenedictEvans_banner.jpg

Tussen al het gedruis en zinloze geruis van de zogenaamde ‘dingen-die-je-niet-mag-missen-in-tech’, pikt Benedict Evans die geluiden eruit die er werkelijk toe doen. Wat gebeurt er? En wat betekent het?

De diepgravende analist maakt er zich niet vanaf met enkele boutades die goed klinken aan het koffieapparaat daags na de UBA Trends Day. Hij onderzoekt hoe de trends in technologie een nieuw kader scheppen voor merken, voor media, voor retail, voor e-commerce… En, niet onbelangrijk, hoe we onze business modellen daaraan kunnen aanpassen. Want alleen wie het grote macro-plaatje begrijpt, kan op micro-niveau de best mogelijke beslissingen nemen.

Wie is Benedict Evans (UK) Independent analyst?

Benedict Evans – Ben voor de vrienden, dat doet zijn website ben-evans.com toch vermoeden – schrijft essays. Daar houden wij bij UBA van, want dat betekent: Ben denkt diep en lang na over de dingen. En dus: van Ben kun je iets leren. Zelf verwoordt hij het zo: Stepping back from the noise, I try to work out what's really happening, what matters, and what it might mean. Een stapje achteruit om beter vooruit te kunnen kijken. Waar schrijft en spreekt Ben Evans over? Over strategische en macro-trends in de technologische sector. Over wat écht nieuw is, of zoals hij zichzelf promoot in zijn LinkedIn-profiel: New things. Met welk recht doet hij dat? Benedict analyseert al 20 jaar (mobiele) media en technologie. Hij werkte rond durfkapitaal en aandelenonderzoek en is nu een onafhankelijke analist. En dat doet de Brit goed, getuige zijn wekelijkse nieuwsbrief die bij 160.000 abonnees in de bus valt. 

Bent u ook benieuwd naar wat Benedict Evans zal brengen? Schrijf u dan nu in voor de UBA Trends Day op 17 maart. 

Data & Technology Brand Strategy