Wat is DCO?

surfing people.jpg

Dynamic Creative Optimization (DCO) is een techniek die gebruikt wordt bij online display ads. De creatie van een online advertentie wordt daarbij automatisch aangepast op basis van gegevens over de gebruiker. Op die manier wordt een meer gepersonaliseerde advertentie getoond die relevanter is voor de gebruiker en die daardoor ook een betere return geeft. 

Voor het aanpassen van de creatie kunnen allerlei variabelen gebruikt worden zoals het uur, de locatie, het surfgedrag, het gebruikte toestel, het weer, demografische variabelen, context, enz. Zowel beeld als tekst en call-to-action kunnen dynamisch aangepast worden. Via optimalisatie algoritmes kan het systeem uitzoeken welke advertenties het beste scoren voor welke doelgroepen.
Met DCO kan aan een gebruiker die bijvoorbeeld informatie over een bepaald product opvraagt een advertentie getoond worden die de meest verkochte producten uit dezelfde categorie bevat. Een ander voorbeeld is het gebruik van locatiegegevens om in een advertentie de gegevens van de dichtstbijzijnde dealer te tonen.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be