Wat is Trigger Marketing?

Trigger-marketing-UBA.jpg

Trigger marketing bestaat uit het versturen van berichten of notificaties op een specifiek tijdstip in reactie op een gebeurtenis (event based marketing). Verschillende gebruikersacties leiden tot verschillende berichten om de personalisering te optimaliseren. Het belangrijkste is dat klanten op het juiste moment worden bereikt, waardoor de kans op conversie toeneemt.

In deze vorm van marketing wordt alles gestuurd door "gebeurtenissen". Een gebeurtenis kan een gebruikersactie zijn (een document downloaden, meer dan 2 minuten op een bepaald deel van uw website doorbrengen, een toepassing installeren, enz.) of een specifieke datum (Moederdag, Kerstmis, zwarte vrijdag, enz.). Elk van deze gebeurtenissen genereert een gepersonaliseerde reactie voor bepaalde gebruikers.

Een van de belangrijkste elementen van trigger marketing is automatisering. Dit kan worden gedaan met behulp van tools en stelt u in staat om de impact te maximaliseren en zeer geavanceerde campagnes te maken met een minimale tijdsinvestering.

Data & Technology