Wat is Voice Marketing?

Voice-Marketing.jpg

Voice Marketing is het gebruik van spraakgestuurde digitale apparaten om uw marketingstrategieën te ontwikkelen en uw publiek te bereiken.

Via deze marketing kunnen bedrijven in stemvorm communiceren met bepaalde doelgroepen en deze doelgroepen naar hun diensten of producten lokken. De stem, via digitale apparaten, wordt een nieuw medium en een middel tot differentiatie om uw merk te ontwikkelen.

Als je het over Voice Marketing hebt, is het belangrijk om drie concepten te kennen:
- De stemassistent is een software waarmee u met de gebruiker kunt communiceren dankzij de verschillende mogelijkheden van artificiële intelligentie. De 3 bekendste zijn Alexa gemaakt door Amazon, Google Assistant door Google en Siri door Apple.
- De smart speaker is de fysieke interface, de hardware tussen de gebruiker en de stemassistent (de software). De bekendste zijn de Amazon Echo, de Google Home en tot slot de Homepod voor Apple. Elk verbonden object, zoals smartphones of televisies dat kan communiceren met behulp van spraak, kan worden beschouwd als smartspeaker.
- Spraakapplicaties zijn applicaties die beschikbaar zijn op slimme luidsprekers via spraakassistenten. De gebruiker kan de stemassistent vragen om de applicatie te starten en vervolgens de functies ervan te gebruiken, zoals het kopen van een product of het boeken van een vlucht.

Data & Technology Content