Executive Forum 2014-10-06: Wat is de plaats van de communicatieafdeling binnen een bedrijf en hoe moet ze georganiseerd worden?

exeuctiveforum20141006.png

Op 6 oktober organiseerde UBA haar vierde Executive Forum in de Club van Lotharingen in Brussel. Het thema van deze vierde sessie was ‘Wat is de plaats van de communicatieafdeling binnen een bedrijf en hoe moet ze georganiseerd worden?' 

De discussie werd onderbouwd met de cijfers van de ‘Yearly Marketing Survey’, een studie uitgevoerd door The House of Marketing en UBA.Er kwamen enkele interessante trends naar boven:

  • Over de vergelijking globale/lokale organisatie: het advies is om een nationale beslissingsbevoegdheid te behouden
  • Wat betreft de discussie over digitale en de zogenaamd traditionele media: de afdelingen moeten met elkaar samenwerken om nog betere resultaten te genereren
  • De kloof tussen senior en junior marketeers wordt groter en groter. Daar waar senior marketeers meer voeling hebben met ‘traditionele’ media, zijn junior marketeers opgegroeid in een digitale wereld (‘digital native’). Er moeten dringend bruggen worden geslagen tussen beide profielen.
  • Organisaties gaan steeds meer richting netwerkorganisaties, waar information sharing een belangrijkere rol gaat innemen (big data). Dat informatie hierdoor rationeler en pertinenter wordt verwerkt, is mooi meegenomen.

Op het UBA Executive Forum brengen we een beperkt aantal top-adverteerders samen in een prestigieuze setting voor een open gedachtenwisseling rond een specifiek en actueel thema uit ons vakgebied. Wie geïnteresseerd is in het gedetailleerde verslag van deze sessie, kan het hier downloaden.

Documenten

Employer branding