Trends in Digital. Fighting ad fraud: bekijk de video van Bob Liodice

Bob-Liodice.png

Bob Liodice was één van de sprekers op de UBA Trends Day van gisteren 16 maart. Zijn vlucht uit New York werd helaas gecancelled omwille van de hevige sneeuwstorm die deze week de stad platgelegd heeft.  Zoals gisteren beloofd, posten we zijn video vandaag op onze website zodat u toch zijn boodschap meekrijgt.

Wat moeten de aandachtspunten zijn van elke marketeer die de kaas niet van zijn boterham wil laten eten? Bob Liodice somt er voor de vuist vier op: transparantie van de media, advertentiefraude, viewability en ad blocking.

Vele miljarden marketingeuro’s verdwijnen elk jaar in een diepe put wegens ad fraud, meestal door bots. Dit werd bevestigd in een grootschalig onderzoek, uitgevoerd door ANA en White Ops. Ad blocking neemt hand over hand toe en het aantal advertenties die online gaan, maar die niemand ziet, is niet te tellen. Die vaststelling is één, daar niet met lede ogen naar kijken en actie ondernemen, is een ander paar mouwen. Hoog tijd voor actie. Hoe? Bob Liodice geeft raad.

Media