Hoe ‘Future Forward’ is uw merk?

Screenshot 2017-07-03 10.23.26.png

‘Future Forward’ zijn betekent dat u anticipeert op consument en maatschappij. Samen met GfK voerde Mediahuis Connect een grootschalig consumentenonderzoek uit om te onderzoeken hoe goed merken en sectoren voorbereid zijn op de toekomst. Hoe ‘Future Forward’ u precies bent hangt af van 14 drivers. Die drivers verschillen per sector en merk. 15 sectoren en 240 merken werden beoordeeld.

De top drie ‘Future Forward’ segmenten:

  1. Fashion
  2. Personal Care
  3. Telecom 

De top vijf ‘Future Forward’ merken:

  1. Tesla
  2. Samsung
  3. Coca-Cola
  4. Booking.com
  5. Colruyt 

Welke drivers maken een markt ‘Future Forward’? Volgens de ondervraagde consumenten zijn dat duurzaamheid, betrouwbaarheid en innovatie.

In een snel veranderende en digitale samenleving zoekt de consument een houvast. Zodra hij het merk vertrouwt, is de klant minder alert op wat er met zijn gegevens gebeurt. Al scoort privacy wel hoog in een aantal sectoren, zoals financiën en telecom.

Per sector en per merk zijn er verschillende drivers:

Van de telecomsector verwachten we veel gebruiksgemak, respect voor onze gegevens en altijd en overal bereik. Pas op de vierde plaats staat technologische innovatie.

Voor persoonlijke hygiëne en verzorging zet de consument comfort op één en duurzaamheid op twee. Hij gaat vaker op zoek naar natuurlijke, dierproefvrije cosmetica, geproduceerd zonder schadelijke bestanddelen.

In de mode primeert duurzaamheid. Modemerken die gaan voor eerlijk en groen, hebben dus een streepje voor. Innovatie staat op nummer twee – denk aan mobiele betaalsystemen, gepersonaliseerde content en virtuele pashokjes.

Naast consumenten, markten en merken verbindt de studie de veertien drivers ook met media. Meer insights kunt u vinden in het E-book. Ook is het interessant om een specifieke analyse op te vragen voor uw merk, of sector (mits het natuurlijk is meegenomen in het onderzoek).

Link naar het e-book

Documenten

Research & Insights Brand Strategy