Wat is influencer marketing?

influencer.jpg

Influencer marketing maakt gebruik van personen of groepen om invloed uit te oefenen op het gedrag van de doelgroep. Het is een moderne vorm van mond-tot-mondreclame.

Influencers, vaak bekende bloggers en vloggers, hebben veel volgers op allerlei sociale media. Zij zijn een autoriteit binnen hun interessegebied en spreken hun doelgroep aan met persoonlijke boodschappen.

Dankzij de vertrouwensband met hun volgers hebben influencers vaak meer impact dan traditionele reclame. Want consumenten geloven sneller een 'bekende' dan een onpersoonlijke marketingcampagne. Bedrijven maken gebruik van die invloed door influencers te laten communiceren over hun merken en producten. Bovendien is deze vorm van advertising efficiënt om een specifieke doelgroep te bereiken.

Als merk kunt u influencers betalen voor de content die zij voor u creëren, hen gratis producten bezorgen in ruil voor een recensie, of nog een andere samenwerking voorstellen.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be