Wat is Snackable Content?

snackable.jpg

Relevante content is de basis voor het aantrekken van nieuwe prospecten. Er is vandaag dan ook een overvloed aan (vooral online) informatie voor consumenten die al die content niet meer verwerkt krijgen. We krijgen bijgevolg ook steeds minder aandacht voor al die geproduceerde content.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de aandachtsspanne van de consument nog nauwelijks 8 seconden bedraagt. Ook de evolutie naar mobiele technologie en kleinere schermen maakt lange copy moeilijk.

Vandaar dat het zinvol is om informatie aan te bieden in kleinere stukjes, die voor de lezer makkelijker verteerbaar zijn. Dit noemt men ‘snackable content’: hapklare brokken informatie die stapsgewijs onder de aandacht gebracht worden van de doelgroep. Snackable content is opvallend, kort, gemakkelijk te begrijpen en engageert. Deze kleinere formats worden makkelijker gelezen en sneller gedeeld.

Er zijn veel verschillende types van snackable content: infographics, interactieve quizzes, eenvoudige spelletjes, interactieve video, GIFs, enzovoort.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be

Content