Wat is Inbound Marketing?

Inbound-Marketing.jpg

Inbound Marketing is het geheel van online marketing technieken die ervoor zorgt dat prospecten en klanten relevante informatie vinden -over uw bedrijf, uw producten en uw diensten- op het moment dat zij daarnaar op zoek zijn. 

Het is een vorm van pull-marketing en is complementair met de traditionele push-marketing die voornamelijk gebaseerd is op outbound marketing technieken.

De inbound marketing methodologie wordt gewoonlijk opgedeeld in 4 fases: het aantrekken van de doelgroep via content (attract), het converteren van bezoekers naar leads (convert), het verkopen (close), en het tevreden houden van klanten (delight).

Een inbound marketing strategie begint met het creëren van relevante content. Via search engine optimization kan de doelgroep de informatie terugvinden. Tegelijkertijd wordt content gepromoot via kanalen zoals sociale media, blogs, search engine advertising en ook via live evenementen, webinars en publicaties. Marketing automation tools worden veelal ingezet voor de conversie. Het volledige proces wordt permanent gemonitord en bijgestuurd.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be

Content