'Snackable' video content: beats and booms

snackable-video.jpg

Volgens een recent onderzoek van Cisco zou video tegen 2021 goed zijn voor 81% van het internetverkeer. Welke strategie moeten we toepassen als het aankomt op snackable video? We bespraken het  in de Expert Community Content Strategy.

De experten van Snackbytes en Hotel Hungaria kwamen uitleg geven over hoe zij hun videostrategie toespitsen op snackable content.

Dit zijn de vier belangrijkste lessen voor adverteerders:

Een strategie is onmisbaar

Kan een bedrijf vandaag nog zonder videostrategie? Volgens de sprekers moet een bedrijf het gebruik van video opnemen in zijn globale en contentstrategie. Het is belangrijk om te bepalen wanneer video noodzakelijk is en wanneer het kan helpen om de doelstellingen te halen.

Het gebruik van video is niet onontbeerlijk maar wel noodzakelijk in een digitale omgeving waar adverteerders steeds vaker naar videocontent grijpen.

Beats and Booms

Het 3H-videomodel (Hero, Hub, Hygiene) is wijdverspreid onder de experten in videocontent.

Hygiene-content en Hub-content dienen om de relatie tussen merk en consument te onderhouden (beats) aan de hand van uiteenlopende formats: tips and tricks, recepten, getuigenissen, minicampagnes enz.

Hero-content daarentegen wordt gebruikt om een maximale impact (booms) op de consument te creëren via grote reclamecampagnes.

Content hergebruiken

Content kan men op twee manieren hergebruiken.

Ten eerste kun je bestaande content een nieuw leven geven door het in een video te gieten als dat format relevant blijkt.

Ten tweede kun je meerdere videocapsules creëren op basis van eenzelfde videocontent. Die capsules zijn bedoeld om het format en ritme aan te passen aan de doelgroep en het kanaal (website, videoplatform, sociale netwerken enz.).

Touchpoints creëren 

Omdat het gebruik van video deel uitmaakt van de contentstrategie is het net als voor andere content belangrijk om formats te ontwikkelen. Daardoor wordt het herkenbaar voor de consument. 

Bij de definitie van de formats moet ook rekening gehouden worden met het principe van mobile first en de weergave van video's zonder geluid (naar verluidt zou vandaag 80% van de video's op mobiele apparaten zonder geluid worden afgespeeld).

Content