Drie vragen aan Philippe Wallez, Advertiser Personality 2011

Screen Shot 2018-01-11 at 16.11.50.png

"Wees jezelf, durf anders te denken, durf anders te denken, durf te verdedigen als de beste testmarkt. Leer van anderen, vraag om hulp, maak gebruik van alle community van experts, zoals UBA."

Identiteitskaart APOY :

  • Philippe Wallez
  • verkozen tot APOY in 2011
  • toen General Manager Marketing chez ING Belgium
  • nu Managing director ING Belgium, member of Benelux Excecutive Committee

Waarom ben jij verkozen als APOY ?

Ik ben benoemd tot APOY omwille van mijn succesvolle marketingparcours in het verleden, met name in de banksector in België, waarbij ik ING positioneer als een innovatieve, toekomstgerichte bank die de klanten het best bedient in klantbeleving, vandaag en voor de toekomst.

Ik ben ook gekozen vanwege mijn sterke betrokkenheid binnen de Belgische marketing/reclame gemeenschap. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat we onze ervaring moeten delen met jonge marketeers om hen te helpen groeien. Ik ben er ook van overtuigd dat België een van de beste “test"-markten is voor campagnes. Dat is wat ik bij Unilever en ING heb verdedigd en met succes heb gedaan. Ik verdedig ook een goed marketing ecosysteem waarbij elke partner een correcte beloning krijgt voor hun bijdrage, elke speler in de keten.

Wat veranderde er voor jou na jouw verkiezing ?

Het was eerst een geweldig moment van erkenning binnen mijn bedrijf, ING, maar ook daarbuiten. Ik ben gevraagd om casestudies te presenteren aan universiteiten. Maar geen grote veranderingen: ik blijf het beste voor mijn bedrijf geven en bouw aan een sterk merk, waarbij ik de verkoop op de beste manier ondersteun.

Wat is jouw beste advies voor jonge marketers ?

Wees jezelf, durf anders te denken, durf anders te denken, durf te verdedigen als de beste testmarkt. Leer van anderen, vraag om hulp, maak gebruik van alle community van experts, zoals UBA. En bovenal: vergeet nooit dat marketing ten dienste moet staan van de verkoop, dit is de basismissie van campagnes: inkomsten genereren, klanten werven!