Drie vragen aan Peter Claes, Advertiser Personality 2010

Peter-claes.jpg

"Marketing is een creatieve discipline, het gaat om het creëren van waarde. Voor uw consument, diegene die u het liefst moet zien. Voor uw aandeelhouder, maak er een erezaak van om met marketing voor hem of haar het verschil te maken"

Identiteitskaart APOY :

  • Peter Claes
  • verkozen tot APOY in 2010
  • toen Algemeen Marketing Manager bij VRT
  • nu Algemeen directeur Media en Productie VRT

Waarom ben jij verkozen als APOY ?

Ik heb steeds getracht om naast de VRT-merken ook onze industrie vooruit te helpen. O.a. door kansen te geven aan relatief jonge bureau’s. Het nieuwe TBWA o.l.v. Kris, Jan, Sylvie en Bert op de omslag van TV1 naar Één, het LG&F van Marc met Iwein voor Klara, Jens en z’n Mortierbrigade op Studio Brussel, Flexus van Dirk Lodewyckx en Radio 2, Pieter en Stef van Boondoggle deden Ketnet verhuizen… Ik probeerde chemie te creëren tussen mensen rond merken. We werkten hard en hadden allemaal de ambitie om het hoogste te bereiken. Resultaten voor onze merken en creatieve onderscheidingen, nationaal en internationaal. Ik herinner me jaren dat 1 op de 3 CCB’s voor één van onze merken was en we Titanium en leeuwen wonnen in Cannes. Ik ben alle personen met wie ik toen heb mogen samenwerken nog steeds bijzonder dankbaar.

Wat veranderde er voor jou na jouw verkiezing ?

Ik evolueerde binnen VRT en paste dezelfde aanpak toe op meerdere domeinen. Intussen ben ik in de algemene leiding van VRT verantwoordelijk voor veel meer activiteiten, maar word ik nog steeds gedreven door de chemie tussen mensen en merken.

Wat is jouw beste advies voor jonge marketers ?

Marketing is een creatieve discipline, het gaat om het creëren van waarde. Voor uw consument, diegene die u het liefst moet zien. Voor uw aandeelhouder, maak er een erezaak van om met marketing voor hem of haar het verschil te maken. Maar wees ook genereus. Naar de samenleving en onze marketingindustrie.