Disney is het bedrijf dat het best gewapend is voor de toekomst volgens IPG

disney.jpg

De derde editie van de FutureBrand Index (FBI) van Interpublic die bestaat uit een lijst van de 100 bedrijven die het “best gewapend zijn om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan” en dit op basis van de Global Top 100 Companies van PWC, rangschikt The Walt Disney Company op de eerste plaats (ofwel drie plaatsen hoger dan vorig jaar) en dit vanwege zijn groeipotentieel. 

Het tweede merk dat in de categorie 'Entertainment' kan worden geplaatst, is Netflix met een vijftiende plaats. Het is een nieuwkomer in de FBI. “In een wereld waarin alles blijkbaar content is, vallen de twee merken op, temeer omdat ze in een ander tijdperk zijn ontstaan. Disney en Netflix tonen duidelijk hun bestaansreden aan en hebben een uitzonderlijk talent om merken belevenissen te bieden die hen versterken", aldus de auteurs van het rapport.

De tweede plaats in het klassement is voor een Chinees merk van sterke dranken dat niet echt bekend is: Kweichow Moutai. Het is ook een nieuwkomer in de ranking. In de top vijf vinden we naast Apple (vierde plaats) dat drie plaatsen verliest, nog twee Amerikaanse farmagroepen: Gilead (derde) en Abbvie (vijfde plaats). 

Met 54 merken van de 100 in de Global Top van PWC en 13 merken in de top 25 in de ranglijst van FBI domineren de Amerikanen de ranglijst van de merken die het meest success kennen en van de merken die het best bestand zijn tegen de uitdagingen van de toekomst.

We geven nog de belangrijkste nieuwkomers mee in de lijst, naast het reeds vermelde Kweichow Moutai en Netflix: de Zuid-Afrikaanse persgroep Naspers (achtste plaats), de Amerikaanse grafische processor provider Nvidia (tiende plaats), het verzekeringsbedrijf Hong Kong Aia (zeventiende plaats), en China Merchants Bank (23ste plaats) en Adobe (plaats 30).

Documenten

Research & Insights