Member Case: MIVB verspreidt boodschappen van hoop op Brusselse bussen

MIVB.png

Midden april lanceerde de MIVB « Voices of Brussels », een bus die hoopvolle boodschappen in Brussel verspreidt. Een originele manier om mensen met elkaar te verbinden en op te roepen tot solidariteit. Barbara Foucart vertelt hoe dit allemaal in zijn werk ging.

De Belgen leven ondertussen al een hele tijd in afzondering. Daarom bedachten de MIVB en mortierbrigade een originele manier om de Brusselaars toch met elkaar te verbinden. Het idee is simpel: je spreekt een boodschap in of schrijft er één via Messenger naar de MIVB, samen met de naam en het adres van de ontvanger. De dagen daarna rijdt de bus door Brussel met externe luidsprekers om de boodschappen te verspreiden.

Barbara Foucart, Brand Marketing Manager bij MIVB: « De voorbije weken heeft de MIVB zich gefocust op de bescherming van haar reizigers en de gezondheid van teams, door sterk te communiceren over de gevaren van COVID-19. Maar we wilden ons ook meer verbinden met onze klanten en iets doen voor de mensen thuis. Vandaag willen we meer dan ooit bewijzen dat wij allemaal Brussel zijn, door Brusselaars met elkaar in contact te brengen.”

Barbara gaat enthousiast verder: "De hele campagne werd ontwikkeld in een recordtijd, met de hulp van verschillende teams. Eerst en vooral moesten we ervoor zorgen dat het technisch haalbaar was. De elektrische bus Zuid, die meestal op lijn 33 rijdt, hebben we snel geïdentificeerd als de meest geschikte bus voor deze campagne. Het heeft een luidspreker en kleinere afmetingen. Perfect dus voor straten waar normaal nooit een bus rijdt.  

De actie vond plaats op 16, 17, 21, 22 en 24 april van 17.00 tot 20.00 uur. Elke ochtend maakten we een gedetailelerde routebeschrijving. Drie vrijwillige buschauffeurs van het Trammuseum zaten om de beurt achter het stuur van de voor de gelegenheid roos geschilderde bus: "We werden ingeschakeld omdat we onze busvergunning hebben en het doel was om de werking van het netwerk niet nog meer te verstoren", legt Antoine, projectmanager voor de aanschaf van  nieuwe bussen, uit. "Deze campagne laat mooie herinneringen na, zowel voor de burgers als voor ons. Het was een sterke boodschap die de mensen direct bereikte. Ik had zulke reacties niet verwacht. Wat het rijden betreft, zat ik nooit vast: de route was minutieus voorbereid en daardoor kon ik de stad door een andere bril zien: zonder vervuiling, zonder files en met applaus van de mensen", besluit hij.

Campagne video:

De after movie:

In ieder geval is deze kruisbestuiving niet onopgemerkt gebleven, want er werd zelfs in de buitenlandse pers over bericht.

Een paar cijfers:

  • De MIVB heeft 820 berichten ontvangen.
  • De bus reed in de 19 Brusselse gemeenten en legde 250 km af om alle berichten uit te zenden.
  • In de buitenlandse pers werd er melding van gemaakt o.a. in Spanje, Frankrijk, Nederland en Rusland.

Heeft uw bedrijf ook een opvallende campagne bedacht die u graag met uw collega-merkenbouwers wil delen? Laat het ons weten via e-mail naar Kristin Hannon (kristin@ubabelgium.be), Sales & Loyalty Manager UBA.