Wat is een Engagement Pod?

groupe de discussion.jpg

Een 'Engagement Pod' is een chatgroep (voornamelijk in WhatsApp) die uitsluitend bedoeld is om een link naar nieuwe content te publiceren (voornamelijk op LinkedIn) en waarbij de leden van de groep de afspraak maken om de geciteerde publicatie onmiddellijk te delen of een reactie of commentaar te geven.

Deze methode is bedoeld om een publicatie populair te maken op het platform en is gebaseerd op het inzicht dat het LinkedIn algoritme content beoordeelt in de eerste uren na de publicatie op basis van de eerste interacties. Doordat een aantal mensen (een engagement pod bestaat gemiddeld uit 10 tot 100 personen) de status update snel 'liken' concludeert het algoritme dat het artikel succesvol is. Als gevolg daarvan zal het artikel naar een grotere groep verspreid worden. Op die manier kan een publicatie snel populair worden.
Zoals met vele methodes die het algoritme proberen te misleiden is ook deze methode tegen de regels van LinkedIn en wordt dit meer en meer gemonitord. Deelnemers riskeren schorsing.

E-commerce & Sales