Gids voor diversiteit en representatie in de creatieve funnel (WFA)

Diversity_iStock-1152809217.jpg

WFA lanceerde een gids over hoe moet worden omgegaan met diversiteits- en representatiethema's doorheen het hele creatieve proces, gaande van het bepalen van de zakelijke en merkuitdagingen tot de evaluatie en analyse.

Merken moeten steeds wendbaarder en flexibeler worden. Maar wie tegen de klok werkt, neemt het al eens niet zo nauw met het creatieve proces. Dan treden fouten op en bestaat het gevaar dat het eindresultaat niet de hele maatschappij in al haar diversiteit weerspiegelt.

Diversiteit & Representatie: een gids over de gevaren van vooroordelen in het creatieve proces

Deze nieuwe gids legt 12 belangrijke domeinen vast waar vooroordelen kunnen optreden en levert tegelijk vragen die kunnen fungeren als lakmoestest in iedere stap van het creatieve proces.

Iedere stap in het proces, van de creatieve briefing tot het verwerven van inzichten en van de lokalisatie tot de mediaplacement, wordt geïllustreerd aan de hand van merkvoorbeelden. Bovendien haalt de gids ook campagnes aan van WFA-leden zoals AB InBev, Diageo, GSK, IKEA, Mars, Mattel, P&G, Philips en Unilever.

Het document is gratis beschikbaar voor iedereen in de sector aangezien het kadert in het aanhoudende streven van WFA naar meer diversiteit en inclusie en naar een verbetering van de globale representativiteit. De downloadlink vindt u hieronder.

- Jerry Daykin, GSK Senior Media Director en WFA Global Diversity Ambassador
"Veel bedrijven die deze verandering mee waar willen maken, weten niet waar ze moeten beginnen en vaak wordt het creatieve proces beïnvloed door onbewuste vooroordelen. Deze gids wil licht laten schijnen over enkele eenvoudige trucjes en kritische vragen die marketeers kunnen gebruiken om de representatieleemtes op te vullen die kunnen ontstaan door die vooroordelen"

Documenten

Agency B2B Employer branding