Wat is Metaverse?

Metaverse-marketing.jpg

Als er één concept is waar de marketingmanagers niet omheen kunnen, is het wel het metaverse. Het vermogen om de fysieke en virtuele wereld in elkaar te laten overvloeien.

Als er één concept is waar de marketingmanagers niet omheen kunnen, is het wel het metaverse. Het vermogen om de fysieke en virtuele wereld in elkaar te laten overvloeien. Het metaverse is een aanklikbare, consulteerbare (searchable) wereld, waar machines bij machte zijn om de omringende wereld te decoderen.

Virtuele en fysieke interactie met de ons omringende wereld is niet langer verre toekomstmuziek, maar wordt stilaan een nieuwe realiteit. “Marketing-, communicatie- en brandingprofessionals zullen voor nieuwe uitdagingen komen te staan, maar ook nieuwe opportuniteiten kruisen. Dit nieuwe tijdperk van het metaverse zal een onwezenlijke creativiteit doen ontluiken en merken en bedrijven de mogelijkheid bieden nieuwe grenzen te stellen en nieuwe horizonten te verkennen”, Cathy Hackl, Trends Day 2020.

De term Metaverse werd in 2021 gepopulariseerd door Mark Zuckerberg, de baas van Facebook die de toekomst ziet in de manier van interactie met de wereld en anderen.

Data & Technology