Het volledige rapport van de Digital Benchmark 2021

Vergrootglas benchmark.jpg

Onlangs publiceerde UBA, in samenwerking met UMA, de Digital Benchmark. Deze biedt een uitgebreide kijk op de evolutie van het Belgische medialandschap en geeft ook aan hoeveel deze markt waard is. Vandaag is een uitgebreid rapport beschikbaar waarin enkele interessante sectoranalyses opgenomen zijn.

Dankzij de data die UBA-leden eind vorig jaar aanleverden, zijn nu ook insights beschikbaar op vlak van onder meer in-housing van media. Hoewel de inzichten uit het rapport nog rudimentair zijn omdat dit de eerste samenwerking is tussen beide federaties, kunnen wel al enkele belangrijke conclusies getrokken worden :

  • De investeringen in digital bedragen vandaag zo'n 34,3%, een cijfer dat is toegenomen t.o.v. vorige jaren
  • Zowel SEA als sociale media worden het meest geïnternaliseerd bij adverteerders
  • De automotive sector en retail zijn samen goed voor meer dan een kwart van de digitale mediamarkt in België

Ook verschenen tijdens de paasvakantie vertegenwoordigers van UBA, UMA en de lokale media op de Franstalige TV-zender LN24 , om een gesprek te voeren rond de toekomst van reclame en het belang van meting in het Belgische medialandschap. U kan nu ook de heruitzending (Frans) bekijken. Het panel van mediaspecialisten spreekt tijdens de live uitzending over het internaliseren van media bij adverteerders en waarom de Digital Benchmark enkele unieke inzichten biedt in het Belgische medialandschap. Daarnaast kijkt men naar hoe de sector zal evolueren in de toekomst en hoe men toewerkt naar geïntegreerde media.

UBA heeft de intentie om de samenwerking met UMA ook op het einde van dit jaar te vernieuwen om de investeringscijfers van 2022 in kaart te brengen.

Documenten

Media