Meer dan 80% van reclame heeft geen impact op onze aandacht

AttentionInMedia.jpg

Vijfentachtig procent van de advertenties haalt niet de 'aandachtsdrempel' die nodig is om een blijvende impact te hebben vanuit het oogpunt van merkopbouw, zo meldt WARC, dat de onderzoeksresultaten van Amplified Intelligence oppikte op het Festival of Creativity 2022 in Cannes.

Waarom is dit belangrijk?

Aandacht is een cruciale factor voor merkenbouwers. Het speelt direct in op de vraag of een consument een advertentie heeft gezien (nauwe link met viewability), alsook hoe betrokken de consument is bij de advertentie. Wanneer deze gegevens worden gekoppeld aan omzet, is het mogelijk om op korte -en langetermijn de effecten die aandacht heeft op performance te bestuderen.  Aandacht, Return on Ad Spend (ROAS) en dus omzet zijn elementen die zeer nauwgelinkt zijn. 

Conclusie

Karen Nelson-Field, CEO van Amplified Intelligence en één van onze sprekers op UBA Media Date deze zomer, is een autoriteit op vlak van "aandacht in media". Zij besprak een onderzoek naar 130.000 advertenties waaruit bleek dat de "aandachtsdrempel" voor reclame 2,5 seconden bedroeg. Pas vanaf die drempel kunnen we spreken over een blijvende impact in het bouwen van merken.

Het slechte nieuws: 85% van de advertenties haalt die kritische drempel niet. Dit is nadelig voor adverteerders en merkenbouwers omdat men het vermogen verliest om de mentale beschikbaarheid (mental availability) van consumenten te beïnvloeden. Dat betekent dus dat een bepaald merk niet in gedachten komt bij een bepaalde aankoopsituatie.

"Als je je merk wil laten groeien, moet je de drempel bereiken" - Karen Nelson-Field, oprichter/CEO, Amplified Intelligence.

Karen Nelson-Field kan u live in actie zien op 25 augustus tijdens UBA Media Date.

Media