CommToZero lanceert de "In-house carbon Academy"

in-house carbon footprint.jpg

De missie van de CommToZero-coalitie is het ondersteunen van de communicatiesector bij de overgang naar duurzamere communicatie. CommToZero is pionier in de wereldwijde race naar net zero en moedigt best practices in de volledige marketing waardeketen aan.
Maar we kunnen het niet alleen. Daarom wordt CommToZero ondersteund door experten binnen dit domein.

In september lanceerde de coalitie de gids "zero greenwashing" met de 6 principes om greenwashing te vermijden. Vandaag heeft de coalitie haar krachten gebundeld met The Ecological Entrepreneur en Carbon+Alt+Delete om een koolstofmeetinstrument te ontwikkelen. "Samen stimuleren, informeren en begeleiden we uw bedrijf naar duurzame verandering. Door de krachten te bundelen, zorgt CommToZero ervoor dat uw bedrijf vanuit alle hoeken wordt ondersteund op weg naar een duurzamere toekomst."

Met de "In house Carbon Academy" kunnen alle bedrijven in de sector leren hoe ze van "zero effort naar zero carbon" kunnen gaan. Bezoek de website van de coalitie voor een meer gedetailleerd overzicht van de opleidingen en schrijf u hier in.

Laten we het goede voorbeeld geven en een beter en duurzamer consumptiegedrag aanmoedigen.

CommToZero is een coalitie van Belgische bureau’s, adverteerders en media die willen streven naar een duurzamere communicatie. In de huidige klimaatcrisis moeten we met z'n allen onze verantwoordelijkheid nemen, ieder individueel en als sector. We weten dat communicatie een fundamentele rol speelt in de ecologische transitie. CommToZero is een initiatief dat boogt op het principe dat we samen, als driver van de communicatiesector, beter in staat zijn om de klimaatcrisis het hoofd te bieden.

Schrijf u ook zeker in voor de Master Class van 9 november, gegeven door Wim Vermeulen en Inez Schoenaerts, over hoe milieuclaims te formuleren zonder in greenwashing te vervallen.

Sustainability