Media Trust Guide geeft adverteerders meer inzicht in Digital Ad Trust

the-media-trust-guide-mockup-open-bg.png

Sinds 2019 is Digital Ad Trust (DAT) als label voor betrouwbare, Belgische websites beschikbaar. Nu gaan initiatiefnemers UBA en WE MEDIA nog een stapje verder. Een Media Trust Guide gaat dieper in op de criteria en biedt adverteerders die nood hebben aan een vertrouwde digitale marktstandaard een stappenplan om de kwaliteit van hun digitale advertenties te verzekeren.

UBA en WE MEDIA namen in 2019 het initiatief om een label in het leven te roepen. Digital Ad Trust (DAT) wilde op basis van criteria als gebruiksvriendelijkheid, viewability, brand safety en transparante gegevensbescherming aangeven welke lokale websites betrouwbaar zijn, op basis van een audit van fma Belgium.

Dat het thema actueler dan ooit is, blijkt onder andere uit een recente studie van IAB Europe, waaruit blijkt dat brand safety en viewability de belangrijkste issues in digital advertising zijn.

Educatie van de markt
Om adverteerders te helpen zicht te krijgen op de criteria achter DAT en de mogelijkheden die ze zelf hebben om website(s) te laten auditen, lanceren UBA en WE MEDIA nu de Media Trust Guide. Naast de criteria reikt die geïnteresseerde adverteerders en mediabureaus een stappenplan aan. Dat helpt om enerzijds betrouwbare mediapartners te identificeren en anderzijds het DAT universum uit te breiden.

De publicatie wordt toegejuicht door de adverteerders. "Dit draagt bij aan de noodzakelijke opleiding van de markt en aan het vermogen van DAT om zich op de lange termijn als standaard te vestigen.", zegt José Fernandez, Chief Customer Experience, Marketing & Digital Officer bij D’Ieteren, erover. “Communicatie is key.”

"Ik heb het gevoel dat iedereen denkt het digitale vak onder de knie te hebben, maar dat is verre van het geval", besluit Aurore Devos,Senior Manager Digital Marketing & Media Coordination BENELUX bij The Walt Disney Company. « Deze gids helpt bij een beter begrip van de uitdagingen rond betrouwbaarheid en de technische elementen die ertoe bijdragen.”

Gebruik een gids
Pleit u ook voor een vertrouwde digitale marktstandaard op vlak van kwaliteit of wilt u weten hoe DAT in z’n werk gaat, download dan de Media Trust Guide.

Media