Hoe gegevens op een ethische en correcte manier gebruiken om een positieve impact te hebben op de customer journey?

Ontdek hoe u de ervaring van uw klanten voorop kan stellen en hoe u tegelijkertijd hun gegevens op een correcte manier gebruikt rekening houdende met ethische, juridische, technische en organisatorische aspecten.

Het vinden van de juiste balans tussen een optimale klantbeleving en het ethische en juridisch correcte gebruik van klantengegevens is een voortdurende uitdaging voor merken. Aan de ene kant is het leveren van een naadloze en gepersonaliseerde customer journey essentieel om merkloyaliteit op te bouwen en concurrerend te blijven. Aan de andere kant is het waarborgen van de privacy en ethische behandeling van klantengegevens een steeds urgenter vraagstuk geworden. Klanten vertrouwen bedrijven hun gegevens toe en verwachten dat deze zorgvuldig en met respect worden behandeld. 

Twee essentiële vragen rijzen niet alleen voor marketing- en communicatieprofessinals, maar ook voor de gehele organisatie: 

  • Wat kan u doen met de gegevens van uw klanten, rekening houdend met de wetgeving?
  • Wat is een goed gebruik van gegevens vanuit ethisch oogpunt?

Tijdens deze sessie op 24 november verkennen we wat ethiek betekent in een op gegevens gerichte marketing. 
Ontdek hoe u de ervaring van uw klanten voorop kan stellen en hoe u tegelijkertijd hun gegevens op een correcte manier gebruikt rekening houdende met ethische, juridische, technische en organisatorische aspecten.

Deze volgende topics komen aan bod : 

  • Introduction to the global data ethics framework - Vincent Dumon, Expert Community Data & Technology President
  • What is ethics in data-driven marketing? - Florent Diverchy, Marketing Intelligence Manager, Produpress
  •  Principles to take into account when working with customer data in the real world - Glenn Vanderlinden, Co-Founder at Human37

Programma

  • 2023
  • Data & Technology

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De UBA Expert Communities zijn geprivilegieerde momenten waarop managers en experts specifieke onderwerpen bespreken om hun merken te helpen evolueren. Deelname is gratis en exclusief voor Adverteerders UBA-leden. Het delen van ervaringen staat centraal.