Het definiëren van standaarden voor effectieve Retail Media in de Benelux

Retail Media is zeker één van de grootste uitdagingen voor retailers en branded goods manufacturers. Maar de markt heeft een groot gebrek aan standaarden waarmee we de effectiviteit van dit medium beter kunnen begrijpen en meten.

Deze Exchange Community bespreekt de fundamentele principes voor het vaststellen van standaarden voor Retail Media en het meten van de effectiviteit ervan. Mathias Beke (Department Head of Media Services at Colruyt Group) deelt de visie en de laatste ontwikkelingen van Colruyt Group op dit vlak. 

Daarna delen we een whitepaper voor Retail Media.
Hoe definieer je Retail Media? Wat zijn de standaarden en welke KPI's moeten worden gebruikt om de effectiviteit van Retail Media te meten als onderdeel van een mediaplan? Nico Rijkhoff (bvA) zal dit toelichten.

UBA en BABM hebben een aantal richtlijnen uitgewerkt om het gebruik van Retail Media in merkcommunicatie te standaardiseren en te vergemakkelijken. We werken hiervoor nauw samen met de Nederlandse Bond van Adverteerders bvA zodat de standaarden op Benelux-basis kunnen worden vastgesteld. Vele retailers en adverteerders werken samen in de Benelux, wat het voor iedereen makkelijker maakt.

Bevestigde sprekers :

  • Mathias Beke, Department Head of Media Services bij Colruyt Group
  • Nico Rijkhoff, Director Marketing, Branding & Communications 
  • 2024
  • Media
  • Research & Insights
  • Agency
  • B2B

Geen tickets beschikbaar.

Prijzen

De UBA Exchange Communities zijn geprivilegieerde momenten waarop managers en experts specifieke onderwerpen bespreken om hun merken te helpen evolueren. Deelname is gratis en exclusief voor Adverteerders UBA-leden. Het delen van ervaringen staat centraal.