EFFIE toont sterkte van een merk aan

effie award.png

Wie de winnaars van de Effie Awards onder de loep neemt kan er niet onderuit: wie er eentje op de schouw wil zetten, zet best in op een sterk brand equity. 

Maar die stelling kunnen we ook omdraaien: een greep uit het palmares toont aan dat Effie-succes bewijst dat sterke merken goed communiceren, uit welke sector ze ook komen.

  • Sectoren als FMCG, telecom en media doen het traditioneel goed op het Effie-palmares. Bij de 7 Gold van de afgelopen 5 jaar vinden we maar liefst 3 FMCG-cases: Coca-ColaLay’s en Axe Deo.
  • Absolute uitschieter is echter telecom-topper Telenet dat in 5 jaar tijd maar liefst 2 Gold in de wacht sleepte: voor de Helemaal Mee Tournee en voor King & Kong. Nostalgie van zijn kant bewijst de waarde van Effie voor media. Het haalde de enige Gold in 2015.
  • Tot slot pikken we er nog de ngo-sector uit. De doelstellingen zijn er totaal anders dan in de eerder aangehaalde sectoren, maar dat ze de impact van hun communicatie-uitingen kunnen berekenen is wel duidelijk. In 2016 werden bijvoorbeeld met WWFRode Neuzen Dag en Rode Kruis Vlaanderen maar liefst drie ngo-cases bekroond. 

Effie is de enige organisatie die marketing communicatie ideeën beloont die écht werken. Wereldwijd en sinds 1968. De kans om een Effie Award te winnen ligt bovendien binnen handbereik. Tot welke sector u ook behoort. Want elk merk en elk type communicatie kan winnen, onafhankelijk van mediabudget. Het enige wat telt, is de bewezen impact.