Ook millennials zijn enthousiaste lezers van reclamefolders

mailbox.jpg

Uit een enquête, uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Profacts, in opdracht van BD myShopi blijkt dat anno 2017 92% van de Belgen reclamefolders leest. BD myShopi maakt dit bekend in de resultaten van haar jaarlijkse “Door to Door Impact Survey”, een bevraging naar de reclamefolders en gratis pers die het bedrijf wekelijks aan 4,5 miljoen Belgische huishoudens bezorgt. 

De cijfers tonen aan dat de overgrote meerderheid van de Belgen deze folders vaak en intensief leest, en dat ook millennials – de generatie tussen 18 en 35 jaar – met hun neus in de folders zitten. Volgens BD myShopi maakt het “foldermoment op zaterdagvoormiddag” traditioneel deel uit van de winkelroutine van de Belg. Tot slot valt op dat consumenten de folders ook lezen om zich te ontspannen.

  • Gemiddeld spenderen Belgen 20 minuten aan folders.
  • Voorkeur voor papier: 36% van de bevraagden leest enkel papieren folders. Ongeveer de helft leest zowel papier als digitaal, waarbij de overgrote meerderheid wel een voorkeur heeft voor papier. Slechts 5% geeft aan enkel digitaal te lezen.
  • Van alle folders is de supermarktfolder het populairst. Vrouwen lezen ook graag folders van modemerken, en decoratie- en meubelzaken. Mannen geven de voorkeur aan computer- en elektronicafolders.
  • Bij de millennials leest 9 op de 10 regelmatig reclamefolders, en leest de helft zowel papieren als digitale folders. 3% leest enkel digitale folders.
  • In de enquête verklaart 56% dat de folders hen helpen bij hun boodschappen, en bevestigt 48% dat ze hen regelmatig aanzetten tot aankopen.
  • Ook staaltjes werken goed: maar liefst 73% van de ontvangers van productstalen is geneigd om achteraf het product in kwestie te kopen.”

Ter gelegenheid van de publicatie van de surveyresultaten, lanceert BD myShopi een online „feiten en fictie“ quiz, waarbij bezoekers hun kennis over marketing en reclame kunnen testen.

Documenten

Media Research & Insights