Opinie: RMB – een verantwoord, divers en kwaliteitsvol aanbod!

yves-gerard.png

Yves Gérard, General Manager bij RMB, geeft zijn mening op het debat dat verleden week in de pers is verschenen.

Terwijl de RTBF heronderhandelt over zijn beheersovereenkomst, voert all-time concurrent RTL/IP – in een politieke context – een kruistocht om de reclamemogelijkheden op zenders van de openbare omroep aan banden te leggen. Eerlijk is eerlijk, maar het getuigt van weinig solidariteit, steun en promotie voor het krachtige medium dat televisie is.

We betreuren dat het debat onlangs doorsijpelde naar de pers, met een heuse polemiek tot gevolg. Want na de agressieve publicatie van IP om RMB uit zijn evenwicht te brengen, stelde RMB de desinformatie en cijfermanipulatie van IP rond onze reclameregie aan de kaak.

De argumenten en cijfers die IP in zijn hetze hanteert, zijn onjuist of verdraaid. Bovendien beschuldigde IP ons er openlijk van dat we onze reclameregie niet correct uitvoeren. In deze omstandigheden moeten wij wel reageren!

De reactie van RMB is gerechtvaardigd; het antwoord noodzakelijk: onze reputatie en betrouwbaarheid staan op het spel. Voor RMB is brand safety een prioriteit.

RMB is geen overheidsdienst maar een privaatrechtelijke onderneming. Naast de zenders van de RTBF vertegenwoordigt ze een resem andere merken, en werkt RMB in opdracht van talloze mediaspelers op de Belgische markt (ontdek ons merkenportfolio op www.rmb.be).

Onze concurrent probeert om via propaganda-acties verwarring te zaaien tussen RTBF en RMB, en om de twee door elkaar te halen.

Hoewel we de houding van IP jammer vinden, wakkeren we de polemiek liever niet aan: een steekspel in de pers werkt contraproductief. Onze enige missie is om de belangen van adverteerders en mediabureaus zo goed mogelijk te verdedigen. 

RMB streeft ernaar om nauwe klantrelaties te onderhouden en sterke mediaoplossingen te bieden. Dat doen we élke dag opnieuw door onze slogan 'BE REMARKABLE' in de praktijk te brengen.

We zetten ons non-stop in om een sterke en onderscheidende speler te zijn. Met een kwaliteitsvol en passend aanbod dat op heldere en transparante informatie steunt. RMB strijdt van meet af aan voor de beste reclameoplossingen. Met de steun van de overheid én talloze andere merken. En met bondgenoten als de UBA en de UMA om die mogelijkheden nog te verruimen.

We blijven inzetten om onze missie te realiseren, níét om nodeloze pennenstrijden uit te lokken of te handhaven.

Wees gerust: ook in de toekomst focust RMB op duurzame partnerschappen in plaats van vruchteloze reacties.

Yves Gérard

De opinies in deze bijdrage zijn eigen aan de auteur en vertegenwoordigen niet noodzakelijk de opinie van UBA.

Media