Drie take-aways voor Content Marketing

vangils-chris.jpg

Chris Van Gils, first-time speaker en toeschouwer van Content Marketing World, geeft ons een korte recap in 3 main insights .

Content marketing is and will always be a businessmodel

Het verhaal dat merken, publisher moeten worden, kennen we al een tijdje. Maar in hun nieuwe boek ‘Killing Marketing’ gaan content marketing godfather Joe Pulizzi en Robert Rose nog een serieuze stap verder. Content Marketing  heeft het potentiëel om zelf een business model te zijn. Niet langer een marketing kost dus maar een nieuwe revenu stream. Key daarbij is audience building: brands moeten net als publishers een publiek opbouwen dat ze vervolgens kunnen monetizen via ten minste 10 revenu-streams.

Stop being average

Key note speaker Jay Acunzo voert een kruistocht tegen mainstream content marketing.Wat heb je nodig om ‘exceptional’ te zijn? Dat is dé vraag die we ons volgens Jay moeten stellen. En dus niet de concurrentie copiëren of content maken met de grootst mogelijke gemene deler. “Stop being average” en ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, is de rode draad doorheen de 5 dagen content-talks. Recent onderzoekt van het CMI bevestigt: 85% van de meest succesvolle content marketers focust op kwaliteit boven kwantiteit.

The acquisition of mediabrands is a major game-changer

De acquisitie van contentbrands is een mega-trend in de US. Brands kopen media-assets die in het verlengde liggen van hun expertise en halen zo niet alleen content maar ook meteen een publiek in huis. Of worden op eigen kracht mediaspeler. On the flip side zijn ook media-companies niet langer meer enkel content-leveranciers: hun breed aanbod van producten en diensten gaat veel verder dan content beleving.

Al voor de zevende keer op rij organiseerde het Content Marketing Institute (CMI) in Cleveland dit topcongres met meer dan 200 sprekers, meer dan 100 sessies en als thema ‘A world of Stories’. Waar ging het over tijdens de key-notes, de speeches en de breaks? 

Wil je de trends in Content Marketing kennen? Ontmoet Carla Johnson tijdens de UBA Trends Day.  How Brands Tap the Hottest Trends to Eclipse the Competition

Carla is één van de internationale topspreeksters die u live aan het werk kunt zien tijdens de UBA Trends Day op 15 maart 2018 in Brussels Expo. 
Ontdek hier het programma.

Content