Wat is Addressable Advertising?

A-man-and-his-baby-son-watching-football-92118070_3050x2303.jpeg

Addressable Advertising is een technologische ontwikkeling die toelaat om televisie-reclame te personaliseren op maat van de kijker. De adverteerder bepaalt zijn doelgroep in functie van de beschikbare kijkers-data. 

Relevante advertenties worden naar de settop box (STB) gestuurd en daar opgeslagen. Wanneer er een match is met het profiel van het kijkende gezin, kiest de settopbox de meest relevante spot en plaatst deze in een specifiek reclameblok, waar het een minder relevante advertentie vervangt. Addressable advertising combineert de kracht van het massa-medium tv met de personalisatie-mogelijkheden van de digitale media.
SBS lanceerde eind 2017 Addressable Advertising in België met 'Smart Ad'. De adverteerder kan zijn doelgroep samenstellen op basis van 25 segmentatie-criteria. Het gaat dan om criteria als socio-demografische gegevens, locatie, koopkracht of type woning. Daarnaast kan de adverteerder ook zelf een segment samenstellen in samenwerking met Bisnode. Zo kunnen zelfs gepersonaliseerde advertenties getoond worden op basis van bijvoorbeeld winkelaankopen.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be

Media