Wat is Cost per Hour?

cost-hour.jpg

Cost per Hour is een digitale advertising currency waarbij digitale campagnes worden aangekocht op basis van gegarandeerde uren ‘exposure’ in plaats van gegarandeerde impressies (CPM). Adverteerders kopen de tijd die surfers aan hun boodschap hebben besteed.

CPH legt de nadruk op kwaliteit en niet meer eenzijdig op kwantiteit. Het CPH-model garandeert 100% visibiliteit, sluit fraude uit met 100% human traffic, en houdt enkel rekening met advertenties die minimum 5 seconden gezien zijn.

Digitale campagnes kunnen met deze nieuwe currency geoptimaliseerd worden op basis van een hogere betrokkenheid door de hogere weergavetijd. ‘Time-based advertising’ resulteert in meer en langere interacties met de banners, zowel kwalitatief als kwantitatief, en in een hogere merkimpact en ROI.

Deze nieuwe digitale currency werd in mei 2015 door de Financial Times in de markt gezet. Eind 2015 kondigde Trustmedia de lancering van het Cost Per Hour-model aan in België. Roularta Media gebruikt het sinds januari 2018.

----------------------

Elke week zal UBA u een korte en relevante uitleg geven bij een woord dat we dagelijks tegenkomen in onze activiteitensector.

Programmatic buying, curated content, virtual reality, ... het zijn stuk voor stuk vaste termen geworden. En UBA heeft beslist om u te helpen die woorden beter te begrijpen.

Elke week wordt een nieuw 'Wat is' woord voorgesteld in lijn met relevante onderwerpen, nieuwsberichten en activiteiten.

Zijn er woorden die u graag eens in deze rubriek uitgelegd zou zien?

Stuur uw suggesties naar gregory@ubabelgium.be

Media