Minister van Media Sven Gatz vraagt samenwerking van alle actoren op UBA CEO Breakfast

LAU_005.jpg

Vanmorgen was Royal Sporting Club Anderlecht, UBA-lid, gastheer voor het UBA CEO Breakfast. De Raad van Bestuur van UBA verwelkomde er 130 CEO’s en marketing-/communicatie-directeurs van UBA-leden en CEO’s van media-uitgevers. Tijdens het ‘voetballers-ontbijt’ konden de deelnemers in een ontspannen sfeer interessante contacten maken en informatie uit de eerste hand delen. Philippe Wallez, voorzitter UBA, Jo Van Biesbroeck, GM operations RSCA, en David Steegen, Head of Communication RSCA, verwelkomden de gasten. 

Minister van Media Sven Gatz was eveneens aanwezig en gaf in een opgemerkte speech een duidelijke visie over het belang van reclame. «Nog te weinig mensen begrijpen dat reclame, naast het rechtstreeks economisch belang voor de bedrijven, ook de Belgische media financiert, en lokale content en lokale producties mogelijk maakt.» Hij riep UBA op om het maatschappelijk belang van reclame duidelijk en breed te communiceren.

De minister vroeg aan de zenders en de distributeurs van audiovisuele media om snel werk te maken van een verdere samenwerking. Doorspoelen van reclame blijft een bedreiging voor het business model van alle partijen. De oplossing moet in de eerste plaats komen van de belanghebbende partijen zelf. Sven Gatz suggereerde 3 richtingen die een deel van de oplossing kunnen bieden: introductie van een betaalmodel, kortere reclameblokken en gepersonaliseerde reclame.

Hiermee was er meer dan inhoud genoeg voor een interessante en geanimeerde discussie aan de ontbijttafel. En voldoende inspiratie voor de aanwezigen om geïnspireerd de werkdag te beginnen.

Met dank aan Royal Sporting Club Anderlecht voor de gastvrijheid.