WMG illustreert effect premium newssites op ad performance

iStock-614415160.jpg

Volgens de World Media Group, een strategische alliantie van tien van ’s werelds grootste mediamerken (Bloomberg Media Group, The Economist, Forbes, Fortune, National Geographic, The New York Times, Reuters, TIME, The Wall Street Journal en The Washington Post) kan een betrouwbare premium redactionele context prat gaan op een groeiend engagement vanwege de lezers. Dat effect straalt af op de advertenties en is merkbaar zowel voor display desktop als voor mobile en video desktop.

Zo nam volgens cijfers van het meetinstituut Moat de ‘active page dwell time’ (wat staat voor de gemiddelde tijdsduur op een pagina met het venster open) voor display desktop op de sites van de WMG-groep merken toe met 67% ten opzichte van vorig jaar en ligt die 72% hoger dan de Moat-benchmark. Ook de  in-view time (tijdsduur dat een advertentie actief en zichtbaar is) voor Display Desktop op de WMG-sites nam toe met 34% tegenover vorig jaar en ligt 51% hoger dan de Moat-benchmark.

Dezelfde trend doet zich, zij het minder uitgesproken, voor in mobile en online video. Deze cijfers sluiten aan bij de insights die eerder al bleken uit het zeer interessante Eye Tracking onderzoek dat Lumen in de UK voerde naar "aandacht in een kwalitatieve omgeving". Daaruit bleek dat newsbrand sites de viewing time per pagina verdubbelen en dat de kans dat een advertentie gezien wordt 2,5 keer zo hoog ligt op een newsbrand site.

Media Research & Insights