Brand Awareness en Sales Conversion voornaamste redenen om influencer marketing in te zetten

iStock-691710260.jpg

In de marge van de huidige discussies die momenteel zowel in België als in het buitenland gevoerd worden rond influencer marketing, wijst een onderzoek dat Activate in maart voerde bij 800 influencers en een honderdtal adverteerders, uit dat de grote meerderheid (62%) van deze laatsten dit jaar hun budgetten voor influencer marketing zullen optrekken. 

Dat wordt bevestigd door de ondervraagde influencers: 61% verklaart dat ze in 2017 meer ‘partnerships’ met merken gesloten hebben dan in 2016.
 
Tot de voornaamste redenen om met influencers te werken, verwijst 78% van de adverteerders naar ‘brand awareness’ en 45% naar ‘sales conversion’. Wat dat betreft, stellen de auteurs van het onderzoek vast dat de adverteerders en influencers niet precies op dezelfde golflengte zitten: beide items worden slechts aangehaald door 37% en 22% van de influencers. Wel zijn beide partijen het erover eens dat Instagram het platform bij uitstek is om te volgen, voor blogs en YouTube (vooral aan adverteerderszijde). Beide partijen zeggen ook dat ze hun aanwezigheid op Snapchat willen beperken.

Documenten

Content Media Research & Insights