Effie Awards 2018: de adverteerders in de finale zijn bekend

Effie 2018.png

Na de jurering, die plaatsvond op 5 september, maakt Effie Belgium de finalisten van de Effie Awards bekend. In totaal zijn er 17 finalisten, ongeveer even veel als vorig jaar.

Op 27 september in Docks Bruxsel weten we wie van deze 17 merken een felbegeerde Bronze, Silver of Gold Effie zal behalen.

De jury van de Effie Awards Belgium selecteerde tijdens de jurering op 5 september in totaal 17 cases. Dit betekent dat iets meer dan de helft van agency/brand teams die een case inzonden, ook naar de laatste ronde gaan.

Mira De Maeyer, General Manager van Perrigo Belgium en Juryvoorzitter van de Effie Awards, is trots op de lijst met finalisten: “Effie Belgium doet al jaren inspanningen om de kwaliteit van de cases te verhogen en we merken dat dit de laatste jaren zijn vruchten afwerpt. Deze 17 finalisten tonen aan dat de aandacht voor marketing effectiveness binnen bedrijven en bureaus toeneemt en dat dat een positief effect heeft op de resultaten voor de merken.”

Op 27 september maakt de jury het resultaat van haar beraadslagingen bekend en reikt ze de Bronze, Silver en Gold Awards uit aan de meest succesvolle marketingcommunicatiecases met een bewezen impact.

Ook dit jaar start het evenement met het Effie Effectiveness Forum waar de finalisten hun case in tien minuten toelichten.

Het evenement begint dit jaar vroeger. “We starten om 12u30 met een lunch”,  aldus  Lydia Desloover, Director Effie Belgium. “Er zijn dit jaar immers uitzonderlijk veel cases die we presenteren en we voorzien zo ook enkele extra networking moments.”

Nog nieuw dit jaar zijn de matchmaking-sessies van Effie en Var: tijdens het Effectiveness Forum en de walking dinner kunnen aanwezigen in de Var-lounge in dialoog gaan met Effie-winnaars en Effie masters. Inschrijven is daarbij noodzakelijk en kan via de site van Var.

De Effie Awards Ceremony vindt plaats in Docks te Brussel.

De namen van de geselecteerde adverteerders en hun cases alsook meer info over het programma & tickets via effiebelgium.be.