Verhoogde aandacht voor marketing effectiveness

barometre-effie.jpg

Donderdag vindt de Effie Awards Ceremony plaats. Een goed moment om ook te peilen naar het belang van marketing effectiveness bij adverteerders en bureaus. Dat doet Effie Belgium nu al voor het tweede jaar op rij. Om tot interessante insights te komen, heeft de organisatie uw hulp nodig.

In tijden waarin marketingbudgetten eerder krimpen dan groeien, lijkt het logisch dat er een verhoogde aandacht voor marketing effectiveness is. Vorig jaar bevroeg Effie Belgium voor het eerst marketeers naar het belang ervan, hoe ze het definieerden, wij het best geplaatst was om voor de meting ervan in te staan, enzovoort.

Daaruit bleek marcom effectiveness definiëren én meten voor quasi iedereen belangrijk, en dit zowel bij grote als kleine campagnes en bij PR en content marketing. In heel wat organisaties ontbrak wel een duidelijke, door iedereen gedeelde definitie. Meer dan 3 op de 5 ondervraagden verklaarden dat de focus op marcom effectiveness toen al groot was binnen hun activiteiten, en bijna 3 op de 4 dacht dat die focus in de toekomst nog zou vergroten.

Ondanks de erkenning van het (toenemend) belang, werd marcom effectiveness (o.a. via meetbare objectieven, KPI’s voor merkbekendheid en -perceptie, RO(C)I van campagnes) vorig jaar nog zeker niet door iedereen consistent gemeten. Bruikbare tools zoals een performant CRM systeem of een geïntegreerd RO(C)I dashboard werden toen nog maar in beperkte mate ingezet.

Hoe belangrijk is marketing effectiveness? Neem deel aan de Effie Barometer

Dit jaar willen Effie en onderzoeksbureau Profacts nagaan in hoeverre de aandacht in een jaar tijd is geëvolueerd. Is de focus verhoogd? Zit het opvolgen meer bij de adverteerder? En is het eenvoudig om de RO(C)I van de verschillende touchpoints te meten?

Daarvoor hebben Effie Belgium en Profacts uw hulp nodig. Vul de enquête in en maak kans op een last minute ticket voor de Effie Awards Ceremony!

 Zin om de enquête in te vullen op de Ceremony? Dat kan! Bezoek daarvoor de stand van Profacts.

Research & Insights Employer branding