Content Marketing: een samenvatting van de trends uit Cleveland

content-marketing-disruption.jpg

Koen Denolf van The Fat Lady was aanwezig op de Content Marketing World Conference in Cleveland. Speciaal voor ons vatte hij de voornaamste trends die daar werden voorgesteld samen. Hij was gastspreker op de laatste Expert Community.

De sleutels tot succes

Een doeltreffende contentstrategie zal altijd afhangen van vier elementen:

  • Op maat: stel content voor op maat van uw publiek. Spreek specifieke doelgroepen aan met boodschappen die relevant voor hen zijn en aan hen zijn aangepast. Personaliseer uw boodschappen alsof u rechtstreeks met uw publiek praat.
  • Context: de context en authenticiteit van uw boodschappen zijn twee cruciale elementen. Een boodschap die binnen de juiste context en op het juiste moment verspreid wordt, zal sowieso meer reactie krijgen.
  • Like a pro: om een impact te hebben, moet content bovenal kwaliteitsvol en 'rijk' zijn. Denk als een uitgever of als een journalist van een krant.
  • Distributie: kies het juiste kanaal om uw boodschap over te brengen. Mailings en nieuwsbrieven.

Durf disruptief te denken

Een van de voornaamste lessen die hij meekreeg, is dat we niet mogen aarzelen om onbetreden paden te bewandelen en content voor te stellen die 'anders' is. Aarzel niet om uzelf de volgende vragen te stellen: welke informatie kunnen we vanuit een ander perspectief belichten? Hoe kunnen we het debat openen door disruptief te zijn? Kunnen we verouderde content aanpassen en weer van deze tijd maken?

Uw content hoeft niet noodzakelijk iedereen te bevallen. U kunt niet voor iedereen goeddoen, wees authentiek.

Content als businessmodel

Dankzij internet en allerlei digitale technologieën is het kinderspel geworden om content te zoeken én te vinden. De Customer Journey wordt steeds sterker beïnvloed door de content die de consument vindt en bekijkt (reviews, feedback, notities, meningen, nieuws enz.).

Elke onderneming is het aan zichzelf verplicht om haar organisatie en businessmodel op te bouwen rond contentstrategie.

Content