Hoe AI integreren in retailmarketing? Albert Derasse geeft raad

Retail.png

Sommigen onder u maken er al volop gebruik van: dankzij Artificiële Intelligentie is het mogelijk om via voorspellende analyses en geïndividualiseerde regels een doorgedreven klantenervaring op maat aan te bieden. De revolutie is in gang gezet!

Maar zonder nieuwe technologieën blijft hyperpersonalisatie een utopie en is het onmogelijk om uw klanten de ultieme ervaring te bieden. Er bestaan talrijke contactpunten waaruit het gedrag van de consument kan worden afgeleid, maar alleen Artificiële Intelligentie kan die informatie ontcijferen en verzilveren.

In het witboek 'Inbox integreert AI in retailmarketing' legt Inbox uit waarom het noodzakelijk is dat we vandaag de nieuwe technologieën op basis van Artificiële Intelligentie opnemen in marketingontwikkelingsprojecten: 

  • Het gedrag dat consumenten in het verleden vertoonden om over te gaan tot een aankoop, vormt de basis om toekomstige aankopen te voorspellen en beïnvloeden. 'Wat ze kopen' zegt meer over hen dan 'wie ze zijn'
  • Dat houdt in dat de moderne marketeer in al zijn activiteiten gebruik moet maken van Voorspellende Marketing als hij zich tot de individuele consument wil richten en als hij efficiënter wil werken.
  • Anno 2020 moeten marketeers natuurlijk nog wel weten hoe hun software werkt, maar veel belangrijker is het om te 'begrijpen hoe ze met die software kunnen samenwerken'

Leden van UBA kunnen het witboek downloaden op onze website (gelieve u eerst te identificeren) of contact opnemen met Albert Derasse, Managing Partner van Inbox Belgium en lesgever Voorspellende Marketing aan de UBA Academy.

Documenten

Data & Technology Research & Insights E-commerce & Sales