Vijf goede voornemens voor 2019 voor Programmatic Advertising

Programmatic Advertising is in België in volle expansie met investeringen van meer dan 350 miljoen euro. De snelle evolutie van de advertisingmarkt en zijn ecosysteem maakt voorspellingen op te lange termijn complex en vaak onvolledig. Toch is het nu al mogelijk om de grote trends van 2019 vast te stellen en op basis daarvan de eerste vijf goede voornemens voor het nieuwe jaar te maken. Door Jean-François Zirger (Managing Director bij Gamned)

Verhoog uw waarde: met gegevens

De dag na de inwerkingtreding van de AVG (GDPR) ontdekte de markt van programmatic advertising nieuwe opportuniteiten rond data. Hoewel de verordening in de eerste plaats tot doel had om alle of een deel van de slechte praktijken aan te pakken, heeft ze er ook voor gezorgd dat men zich bewust werd van de rijkdom van de beschikbare gegevens en meer bepaald van 2nd party data. Of het nu gaat om e-commercereus Amazon of om partnerschappen op het gebied van trademarketing tussen merken en distributeurs: iedereen wil munt slaan uit de waardevolle gegevens in zijn bezit. Uitgevers rusten niet op hun lauweren en vragen zich ook af wat de beste manier is om te voldoen aan de behoeften van adverteerders, bijvoorbeeld via software voor audience extension waardoor storytelling tijdens het surfen mogelijk is.

Zorg voor uzelf: doe een beroep op specialisten

Vorig jaar waren de spots gericht op de media traders, zeldzame en felbegeerde profielen, bij de aankoop van programmatic advertising. Hoewel een goede trading desk schittert door zijn vermogen om talent aan te trekken en op te leiden, in zijn rol van slimme en innoverende aankoper, zal hij in 2019 nieuwe adviesdiensten moeten aanbieden en adverteerders moeten helpen om zich te bewegen in een complexe markt. Of het nu gaat om het helpen bij het selecteren van tools, meer uitleg te geven bij aankoopmethoden, de meest geschikte partners aanbevelen of nuttige bedrijfsinzichten delen over de marketingmix, de specialisten van programmatic advertising zullen in staat moeten zijn om te voldoen aan al uw verwachtingen - of beter nog, zullen erop moeten anticiperen. Laat deze kans niet schieten!

Leer iets nieuws: volg een opleiding in programmatic advertising

Tegen 2022 wil 100% van de merken al (62%) of een deel van (38%) hun geautomatiseerde aankopen van advertentieruimtes intern realiseren.[1] Neem een voorsprong en ontdek alle geheimen van programmatic advertising samen met de campagnespecialisten. Hoewel het ecosysteem van programmatic advertising zich structureert naarmate het groeit, blijven de mechanismen, tools en leesrasters relatief complex en ondoorzichtig. Als er één vakje is dat u in 2019 moet afvinken op uw to-do-lijst, dan is het dit wel.

Behoud uw voorsprong: nieuwe formaten beschikbaar in programmatic advertising

Het is beslist, dit jaar gaat u innoveren en geen enkele trend missen! Om in dialoog te blijven met uw doelpubliek is programmatic advertising geschikt voor alle toepassingen en compatibel met alle traditionele marketingtools. Wissel in alle intimiteit gegevens uit met uw bezoekers dankzij speciale advertenties die hen doorsturen naar instant messaging op Facebook en WhatsApp.
Nieuwsgierig naar audiopubliciteit? Als we ons baseren op de vooruitgang van onze buren aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, is de kans groot dat podcasts - waarvan het aantal luisteraars vorig jaar pijlsnel is gestegen - de volgende ‘place to be’ zijn. Uit tests in 2018 in de VS is gebleken dat de Amerikaanse reus Netflix, met zijn 137 miljoen abonnees, ook nadenkt over reclame tussen twee afleveringen van House of Cards en Narcos. Toch iets om in de gaten te houden voor de fans van bingewatching.Tegen 2020 zal programmatic advertising ook zijn intrede maken op tv. Addressable tv is reeds een terugkerend thema waarover druk gespeculeerd wordt in het medialandschap. Blijf geconnecteerd!

Blijf niet langer onopgemerkt: branding

In 2019 sluiten we vrede. We verzoenen branding met prestaties dankzij tal van indicatoren die beschikbaar zijn in programmatic advertising. Er zullen nieuwe oplossingen en methodes op de markt ontstaan om de zichtbaarheid van of aandacht voor een reclameboodschap te meten. In die context krijgt de CPH (kostprijs per uur) een plaatsje tussen de grote KPI’s op de markt (CPM, CPL, CPCV …) en zullen adverteerders voortaan in staat zijn om de beschikbare aandachtstijd te kopen om te garanderen dat kijkers hun boodschap onthouden. 

Ter conclusie is programmatic advertising een essentieel onderdeel van uw campagnes geworden. Het instrument wint aan transparantie. Laat daarom dit jaar boordevol nieuwigheden niet voorbijgaan en ga voor een steeds sterker en meer gepersonaliseerd waardevoorstel dat voldoet aan uw verwachtingen.

Media