Dove lanceert het project #ShowUs

dove.jpg

Op basis van een enquête waaruit blijkt dat 70% van de vrouwen in de wereld zich nog steeds niet herkent in de mediabeelden die ze dagelijks voorgeschoteld krijgen, lanceerde Dove het project #ShowUs. Dove creëerde daartoe een collectie van meer dan 5.000 beschikbare foto’s van vrouwen. Die vormt aldus de grootste beeldbank die door vrouwen is gecureerd. Doelstelling is de stereotypen rond schoonheid doorbreken, meer bepaald door vrouwen te tonen zoals ze zijn in plaats van zoals anderen hen zouden willen zien.

#ShowUs werd opgestart in samenwerking met Getty Images en Girlgaze, een wereldwijd netwerk van 200.000 fotografen. De nieuwe beeldbank is sinds 27 maart beschikbaar voor media en adverteerders, Ze kunnen de beelden bekijken en downloaden onder licentie om ze te gebruiken in hun komende projecten en campagnes.

De collectie #ShowUs bestaat uit foto’s van vrouwen uit 39 landen. De vrouwen zijn gefotografeerd door vrouwen die de diversiteit van schoonheid van elk land begrijpen. Het resultaat is een authentiekere, meer lokale en meer inclusieve representatie van schoonheid. Elk gefotografeerde vrouw mocht zelf de sleutelwoorden van haar foto bepalen, een primeur bij Getty Images. Door haar schoonheid in haar eigen woorden te vertalen wordt ze meer dan waarschijnlijker realistischer afgebeeld, zo luidt de redenering. De foto’s die een divers beeld van schoonheid willen uitdragen, werden tot slot niet digitaal opgesmukt.
 
Dove roept iedereen uit de media- en reclamewereld op om zich aan te sluiten bij de beweging.

Documenten