Zal 5G de sector op zijn kop zetten?

5G-impact.jpg

5G staat voor de deur, klaar om verschillende sectoren – waaronder marketing – op hun kop te zetten. Wij geven u een eerste overzicht van de potentiële gevolgen van het netwerk van de vijfde generatie.

5G in een notendop

5G staat voor het draadloze netwerk van de vijfde generatie.

Zonder in de technische details te vervallen: het 5G-netwerk is de opvolger van het 4G-netwerk, dat tegenwoordig overal de norm is. 4G veranderde de manier waarop we video en audio op onze mobiele apparaten ervaren.

5G zet de deur open voor talrijke nieuwe toepassingen dankzij de veel hogere download- en uploadsnelheden, de grotere bandbreedte en kortere latency (of hogere reactiviteit, zo u wil).

Een grotere schat aan content voor merken en klanten

Met 5G zullen de specialisten in mobile marketing ervaringen kunnen ontwikkelen zoals geavanceerde interactieve spelletjes en een nog grotere personalisatie, dankzij technologieën die nog preciezere gps- en andere soorten van contextgegevens aanleveren.

Tegelijkertijd zal 5G grotere hoeveelheden gegevens kunnen verwerken, wat het gebruik van ads in hoge resolutie (denk aan 4K-video's) in de hand werkt maar het voor adverteerders ook mogelijk zal maken om hun content nog sterker te personaliseren in real time.

Met kortere laadtijden en hogere resoluties voorspellen adverteerders en uitgevers een nieuw gamma van formaten en tariefopties.

Dichter bij de consument

Met 5G zou het mogelijk zijn om mobiele snelheden te halen van 1 gigabit en meer per seconde.

Dat betekent dat 5G zo'n 10 keer sneller zou zijn dan 4G.

De overdracht van gegevens en content tussen de merken en consumenten zal bliksemsnel gebeuren, zonder onderbrekingen.

Snellere wisselwerking met de consument

Een lage latency is een van die factoren die ons verhinderen om het volledige potentieel van virtual reality en augmented reality te benutten. Technologieën die nochtans nieuwe klantervaringen mogelijk maken.

Ook technologieën zoals AI en machine learning hebben een groot potentieel, maar ze vereisen een grotere bandbreedte en een lage latency om optimaal te presteren.

Data & Technology