Waarom schreef Hitchcock 2 scripts?

Mark-BOGAERT-Web.jpg

Er zijn maar weinig gelegenheden meer waar (inter)nationale sprekers je echt inspireren indien je de juiste focus hebt. Mark Bogaert trok met een fanbril naar de UBA Trends Day en haalden er alvast 5 interessante zaken uit. 

1. Waarom schreef Hitchcock 2 scripts?

Entertainer-schrijver Martin Lindstrom (https://www.martinlindstrom.com/) was na lange tijd opnieuw op het podium en verklapte dat de bekende filmregisseur een zogenaamd  ‘blauw’ en ‘groen’ script maakte voor zijn films. Het blauwe was een eerder standaard technisch script, maar het venieuwende lag in het groene. Dat was het script waar Hitchcock alle details beschreef over hoe de mensen zich zouden voelen wanneer ze elke scène zouden zien. Dit gevoel voor emotionele omschrijving en ‘micro-data’ maakte hem zo succesvol. 

Key Take out: Wanneer we een script opmaken, moet er altijd een groene versie in acht genomen worden. Een waar we de fanbeleving in meenemen voor elke scene. Op die manier wordt het zoeken naar de juiste variatie en focus pas echt waardevol. 

2. Hoe gezichtsherkenning de ultieme fanbeleving zal faciliteren. 

Check dit Russisch bedrijf even https://findface.pro/en/ en ontdek met welk detail gezicht, geslacht, leeftijd en … emoties kunnen vastgelegd worden met camera’s.  

Key take out: Beeld je deze camera’s in op festivals en sportarena’s zodat je elke fan kan ‘lezen’ voor, tijdens en na het event. Was de fanbeleving goed uitgedokterd (groen gescript?) en bracht het de juiste emoties?  

3. Chatbots als betrouwbare bron in een ‘always on’ wereld.

Meahb Quoirin (www.foresightfactory.com) heeft het in een van haar voordrachten gehad over de ‘always on consument’ (https://www.youtube.com/watch?v=-jZarMTEt8o) . Ze heeft het over leven in ‘beta-mode’, een wereld waarin de post-aankoop fase van consumptie opnieuw wordt uitgevonden door geconnecteerde producten en diensten.

Key take out: Hebben we ‘smart devices’ genoeg betrokken bij het opmaken van de fanbeleving?  Hoe maken we van Alexa een ambassadeur in plaats van een overgewaardeerd instagramfenomeen met korte houdbaarheidsdatum?  

4. Nadine heet je welkom: de sociale robot die blijft leren.

Ontmoet Nadine op https://www.youtube.com/watch?v=usif8BOBHgA. Al overtuigd over hoe snel ze volleerd zal zijn in de nabije toekomst?

Key take out: aangezien ze nu al 30 talen spreekt, zal alle info toegankelijk en op maat geleverd kunnen worden door dergelijke assistenten en zal ze elke fan in bvb Nou Camp kunnen informeren over elk doelpunt, in elke minuut, en met welk gevolg. En … inderdaad, jobs zijn hier in gevaar. 

5. 3D printing: lokaal en persoonlijk met Adidas Futurecraft 4D

Adidas werkte recent samen met Carbon en creëerde een doorbraak op gebied van productie: Futurecraft 4D. Ze ontwikkelden het eerste locale productieproces dat het mogelijk maakt om op maat gemaakte schoenen die voldoen aan de specifieke eis van elke voet lokaal te printen . 

 

Key take out: Welke mogelijkheden liggen er voor co-creatie en lokale productie ‘on the spot’? Herinnert u zich nog Marty’s Nikes in Back to the future? Wel, deze keer lijkt het Adidas te zijn die een stap vooruit gezet heeft in de toekomst van productie. 

Brand Strategy