Helen Willems volgt Thierry Keyen op als CIM-voorzitter

Screen Shot 2019-05-03 at 13.16.25.png

Nadat hij gedurende meer dan 22 jaar meerdere mandaten bij het CIM uitoefende, waaronder twee keer drie jaar als voorzitter, geeft Thierry Keyen de fakkel door aan Helen Willems. Dat is een dubbele première: Helen Willems is de eerste vrouw die deze functie opneemt en de eerste voorzitter die van adverteerderszijde (en dus niet uit de media) komt.

Tijdens haar lange carrière bezette ze verschillende marketing- en directiefuncties, voornamelijk bij Beiersdorf. Daar was ze van 1992 tot 2005 gedurende twaalf jaar marketing manager voor België en gedurende een jaar voor Frankrijk. Daarna nam ze drie jaar lang de commerciële directie voor België waar; vervolgens stond ze nog eens drie jaar aan het hoofd van de combinatie België/Frankrijk.
 
In 2015 stapte ze over naar Miele, als MD voor België. Anderhalf jaar later nam ze dezelfde functie op voor de groep Distriplus (Di en Planet Parfum), waar ze twee jaar zou blijven.
 
Over haar parcours en benoeming herhaalt het CIM dat het zijn relevantie en geloofwaardigheid moet versterken. Het is volop bezig met het hertekenen van zijn strategie 2020+, in nauw overleg met alle spelers in de markt. “Doelstelling is uitdrukkelijk om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van traditionele gebruikers van mediagegevens maar ook om nieuwe trading praktijken in de reclamesector zoveel mogelijk te ondersteunen.”
 
Helen Willems: “Het is voor mezelf een aangename ‘herontdekking’. Met mijn voorzitterschap benadrukt het CIM dat alle media, de agentschappen én de adverteerders betrokken moeten worden bij deze strategische oefening. Het gaat uiteindelijk niet alleen over de toekomst van het CIM maar ook over het samenwerkingsmodel dat de drie families in het CIM in de toekomst willen hanteren. Hierover een vernieuwde consensus zoeken, is een mooie uitdaging die ik met veel enthousiasme aanga.”

Media Research & Insights