Entertainment is een vitale behoefte voor de Prosumers

entertainment.jpg

Volgens de nieuwe editie van het Prosumers-onderzoek van Havas dat gevoerd wordt bij consumenten die vooruitlopen op trends (17.000 respondenten in 37 landen) en dat de positionering van de groep inzake Advertainment versterkt, beschouwt 83% van hen entertainment als een vitale behoefte.

Entertainment is met alles verweven: zes prosumers op tien wil dat onderwijs en werk leuker zouden zijn. Meer dan de helft maakt dezelfde opmerking over de momenten met het gezin, de huishoudelijke taken, koken (42%) of ziekenhuisopnames (37%).
 
Bij de jongste respondenten (13-17) vindt 55% dat ze constant entertainend moeten zijn voor hun vrienden en familie. 43% voelt zich verplicht hun leven als entertainment op te voeren op de sociale netwerken.
 
56% verklaart zich bereid hun slaap op te offeren voor een serie die ze goed vinden en bijna 40% stelt dat ze niet zonder Netflix zouden kunnen. Toch denkt 78% dat de wereldwijde entertainment-platformen lokale content in hun eigen taal zouden moeten promoten. 81% vindt het belangrijk dat artiesten hun nationale cultuur promoten.
 
Meer details hier.

Media Research & Insights